#1 – LIMM Recycling

LIMM Recycling is een bedrijf dat zich richt op het recyclen van plastic koffiebekers. De focus van het bedrijf is een bijdrage leveren aan de circulaire economie van Nederland. De plastic bekers worden verzameld in een koffiebekerbox. Nadat de bekers zijn ingezameld, worden deze bekers gerecycled. De bekers worden tijdens het recycleproces omgezet tot een nieuwe, duurzame grondstof. Door het koffiebekerbox systeem neemt het volume van restafval aanzienlijk af. Hierdoor houden afvalverwerkingsbedrijven meer ruimte over voor ander afval. Hierdoor zal het goedkoper zijn voor andere bedrijven en particulieren om afval te laten verwerken. http://www.limmrecycling.nl

#2 – Bee-Dressed

Bee-Dressed maakt comfortabele, op maat gemaakte ecojurken met uw eigen persoonlijke touch. De ecojurken zijn bestemd voor vrouwen en meisjes die een duurzame levensstijl nastreven en producten willen kopen die geen ecologische of maatschappelijke problemen veroorzaken. http://bee-dressed.nl/drenthe-in-transitie/

#3 – De Jong Odoorn

De Jong Odoorn is een bedrijf van Jan Reinier de Jong uit het Drentse Odoorn. Hij is de eerste Nederlandse boer die zonnepanelen en opslag van energie geïmplementeerd heeft in zijn bedrijf. Hij wil hiermee laten zien dat het mogelijk is om grootschalig duurzame energie te produceren zonder subsidie van een overheidsinstantie. Hij gebruikt de opgewekte energie natuurlijk zelf, maar hij kan dit ook op de markt gaan verkopen.

Vlakbij het TT circuit in Assen is een 6 hectare groot zonnepark gebouwd, in de vorm van een gigantische carport. Zo kan er erg veel energie opgewekt worden, terwijl uw auto droog staat! http://www.dejongodoorn.nl/

#4 – De Drentse duurzaamheidscoöperatie Natuur en Milieufederatie Drenthe

In verschillende Drentse dorpen realiseren inwoners een duurzame energievoorziening. Ze besparen niet alleen energie, maar de inwoners kopen ook collectief energie in. Als kers op de taart, wekken de inwoners ook zelf energie op! Zij worden hierbij ondersteunt door het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe (SELD). Bij dit project staan open source-kennisuitwisselingen en een collectieve coöperatieve aanpak centraal. https://www.duurzaamdoor.nl/projecten/de-drentse-duurzaamheid-co%C3%B6peratie-servicepunt-voor-energiek-drenthe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *